Собствениците на ЦСКА и Левски, съответно Гриша Ганчев и Наско Сираков, лично ще представляват столичните грандове на предстоящата среща с новия спортен министър Радостин Василев, информира „Труд“.

Във вторник от министерството отправиха покана към „червени“ и „сини“ за разговори на 23 декември. Първи Василев ще приеме в своя кабинет Ганчев, който ще бъде придружен от своя син Данаил. Основна тема на срещата, която е планирана за 10 часа, ще бъде казусът със стадион „Българска армия“.

От 2019 година насам ръководството на ЦСКА усилено работи по проект за изграждане на изцяло ново съоръжение в рамката на настоящата чашка без да се премахва нито едно дърво, но среща различни бюрократични спънки. Стигна се дотам „червени“ фенове да излязат с ултиматум към държавата за планирани протести, ако не се намери решение. Ганчев обяви, че ще се оттегли, ако няма шанс за стадиона.

По-късно същият ден министърът ще разговоря и с представители на Обединени спортни клубове ЦСКА, очаква се и в двата случая да има представител на „Сердика спортни имоти“ ЕАД.

Между отделните срещи Василев ще приеме и представители на Левски. Освен Сираков, участие ще вземе и изпълнителният директор Ивайло Ивков. Желанието на „сините“ е да получат помощ за завършване на стадион „Георги Аспарухов“. Сектор “А” има остра нужда от козирка, а заради липсата й се появиха течове.

Снимка: Lap.bg